TEKSTBALANS is het communicatiebureau van Marielle Habraken. Na mijn hbo-studie communicatie heb ik me gespecialiseerd in schrijven voor het web en online communicatie, vooral bij de overheid.

Opdrachtgevers

marielle sqDe afgelopen jaren heb ik vooral opdrachten gedaan voor gemeentes en de rijksoverheid. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan het schrijven en migreren van content voor de (toptaken)websites van de gemeentes Haarlem, Zandvoort en De Bilt. Maar ook aan het dagelijks onderhoud van de website van de gemeente Utrecht.

Voor de rijksoverheid heb ik in 2017 en 2018 onder andere de website BIGregister.nl gemigreerd en het dagelijks onderhoud gedaan van de Nederlandstalige en Engelstalige websites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Op dit moment (voorjaar 2019) werk ik aan het herschrijven op B1-taalniveau en structureren van content voor de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Kijk voor al mijn werkervaring op mijn LinkedIn-profiel.

Referenties

Op mijn LinkedIn-profiel leest u hoe opdrachtgevers en collega’s de samenwerking met TEKSTBALANS hebben ervaren. Een voorproefje:

  • Een goede, gedegen, flexibele en professionele webredacteur. Met haar vakkennis en extra aandacht voor leesbaarheid en vindbaarheid heeft Marielle de kwaliteit van veel webteksten verbeterd.
  • Iedereen kan bij Marielle aankloppen met simpele, maar ook met gecompliceerde vragen. Ze gaat hier geduldig en vriendelijk mee om.
  • Marielle heeft een mooi gevoel voor taal waardoor ze zaken helder en krachtig onder woorden kan brengen.
  • Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van haar uitstekende beheersing van de Engelse taal en genoten van haar gevoel voor humor.
  • Marielle heeft veel vakinhoudelijke kennis van communicatie en schrijven voor het web. Ze denkt goed mee, kijkt kritisch naar content en ze werkt nauwkeurig, georganiseerd en zelfstandig.

Vakontwikkeling

Mijn Nederlandse taalbeheersing is (uiteraard) uitstekend. Het Engels beheers ik op near-native-niveau (C2). Ik volg regelmatig cursussen en trainingen om mijn vakkennis op peil te houden.

Buiten werktijd

Buiten werktijd blijf ik in balans door yoga en meditatie. Een groot deel van mijn vrije tijd en vakanties breng ik in stilte door, tijdens meditatieretraites in Nederland en Groot-Brittanië. Verder word ik enthousiast van alles wat met duurzaamheid te maken heeft. En ik geef als vrijwillige energiecoach bij stichting !Woon gratis besparingsadvies aan Amsterdammers.